Honden losloopgebieden in Nederland

Honden losloopgebieden is een veelbesproken onderwerp bij alle hondenliefhebbers. Even een heerlijk stuk wandelen met je hond kan namelijk nooit kwaad! Het geeft jezelf rust en je hond heeft ook beweging nodig. Het is dus een perfecte combinatie

Veel hondenliefhebbers houden ervan om de hond lekker los rond te laten snuffelen. Helaas heeft Nederland de wet zo ingesteld dat iedere gemeente zijn eigen regels hiervoor mag opstellen. Als het in jouw gemeente verboden is en je doet het toch, dan kan hier zelfs een boete voor krijgen. Het kan ook zijn dat in bepaalde gebieden speciale regels zijn gebonden aan de toegankelijkheid van honden. Dit zijn voornamelijk regels zoals:

  • Honden gedurende bepaalde tijdstippen welkom
  • Honden alleen welkom in specifieke seizoenen
  • Honden zijn welkom buiten het broedseizoen
  • Honden altijd welkom maar wel aangelijnt

    Deze regels zijn gemaakt door de gemeente. Daarom kunnen de regels verschillen per plaats in het land. 
Losloopgebied in Nederland
Losloopgebied Nederland

Hond los laten lopen in een bos of natuurgebied?

In de meeste natuurgebieden in Nederland geldt er een verbod voor honden tijdens het broedseizoen. Dit is er omdat honden broedende vogels kunnen verstoren. Dit verbod geldt dan vaak de hele dag. Ook zijn er gebieden waar er een verbod geldt in verband met een kwetsbaar natuur. Check daarom van te voren of je er mag lopen met de hond om eventuele boetes te voorkomen!

 

Losloopgebieden in Nederland

Losloopgebieden zijn misschien wel de leukste plek om te lopen voor je hond. Er komen namelijk veel honden op af. Maar ook deze gebieden mogen gemeenten zelf bepalen. Hierdoor heb je dat het verschilt per plaats. Vaak is een losloopgebied aangegeven met een bordje maar niet altijd. Dit staat dan vaak aangegeven op de website van de gemeente. 

Waar moet je op letten als je gaat fietsen met je hond?

Bij super lekker weer is het heerlijk om buiten te gaan sporten! Heerlijk een stuk hardlopen of fietsen met je hond. Maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je met je hond wilt fietsen. 

Honden hebben net zoals mensen een warming up nodig, dus begin langzaam en bouw het niet te snel op. Spieren van een hond moeten opwarmen om blessures te voorkomen. Als je net begint met het fietsen samen met je hond dan moet er eerst conditie opgebouwd worden. Let er dus op dat je niet meteen lange stukken gaat fietsen…

Honden losloopgebied in Nederland
nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase