Pas op met gratis kittens!

Vaak schuilt er achter deze aanbiedingen meer dan alleen een schattig gezichtje. Voordat je besluit een gratis kitten op te halen, is het belangrijk om te weten dat er vaak extra voorzichtigheid geboden is. Dit kan gaan om opvoeding, leeftijd bij verlaten van het nest, ontbreken van verzorging en inentingen, en meer. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de achtergronden van het kitten, voordat je besluit het me naar huis te nemen.

 

Gevaar gratis kittens
Gevaar gratis kittens

Niet ingeënt, ontwormd en ontvlooid

Katten die gratis aangeboden worden, hebben vaak een gebrekkige verzorging gehad. Het is dan ook belangrijk om te onderzoeken of de kittens op tijd en regelmatig zijn ontwormd en ontvlooid. Daarnaast is het belangrijk om te weten of de kittens zijn ingeënt en of de aanbieder of jij zelf verantwoordelijk bent voor eventuele verdere verzorging. Het is aannemelijk dat eigenaren die hun kittens gratis weggeven, geen geld hebben uitgegeven aan verzorging, waardoor de katten kwetsbaarder zijn voor ziekten.

 

Gratis katje is vaak te jong

Katten moeten tijd doorbrengen bij hun moeder om goed gesocialiseerd te worden. Idealiter mogen katten pas na twaalf weken van de moeder worden weggehaald, hoewel ze op zijn vroegst na zeven weken bij de moeder weg mogen. Helaas zijn veel katjes die gratis worden aangeboden, nog te jong wanneer ze het nest moeten verlaten. Hierdoor ontbreken ze belangrijke stappen in hun sociale ontwikkeling, wat kan leiden tot gedragsproblemen zoals onzindelijkheid, krabben, en bijten. Bovendien hebben ze geen moeder die hen kan corrigeren.

Serieuze kopers willen betalen voor kittens

Als je jonge kittens in huis hebt en op zoek bent naar een goed nieuw baasje voor hen, wil je ervoor zorgen dat ze bij de juiste mensen terechtkomen. Vragen om geld voor de kittens is daarom een verstandige zet. Hierdoor zullen alleen serieuze geïnteresseerden reageren, mensen die echt bereid zijn geld uit te geven aan een nieuwe vriend. Bovendien hebben de verplichte inentingen en verzorging van de kittens geld gekost, en de toekomstige baasjes moeten hiervoor rekening houden. Dit zorgt ervoor dat de kittens in een verantwoordelijk en liefdevol gezin terechtkomen.

Gevaar gratis kittens

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase