PetBase doet gratis registratie voor stichtingen en asielen

Sinds een aantal maanden is het mogelijk om als stichting/asiel gratis een registratie te doen bij PetBase. Wij snappen dat asielen en stichtingen soms financieel lastig zitten en daarom hebben wij een gratis registratie in het leven geroepen.

De voorwaarde willen wij iets aanscherpen en dat is dat er maximaal 200 dieren gratis op naam van het asiel worden gezet. Het systeem moet betaalbaar blijven en wij krijgen extra werk als eigenaren gaan melden dat dieren niet op hun naam staan. Wij kunnen de controle niet uitvoeren en moeten weer doorverwijzen, waar extra handelingen voor nodig zijn.

Vanaf medio september gaan wij, wanneer er meer dan 200 dieren op naam van de stichting/asiel gezet worden, PetPoint(s) berekenen. Als er minder dan 200 dieren op naam staan worden geen PetPoints berekend. We rekenen alleen PetPoints als er meldingen naar RVO moeten (geboorte melding, import / paspoort melding. Een asiel/stichting mag niet zomaar doormeldingen doen dus in de regel zullen deze meldingen niet vaak voorkomen. Een andere voorwaarde is dat het asiel of stichting minimaal de telefoon zichtbaar moet hebben staan. Deze instelling is te vinden bij de privacy instelling van de organisatie, zie menu ‘Mijn account’. Als deze op contact via de databank staat vervalt de gratis registratie.

Hoe kun je gebruik van de gratis aanmeldingen blijven maken:

• Bij de privacy instellingen moet minimaal de telefoon zichtbaar zijn of kies voor alles tonen (adres en telefoon).
• Bij de overdracht van het huisdier naar een nieuwe eigenaar kan het dier op naam van de nieuwe eigenaar gezet worden. De kosten voor het asiel/stichting is minimaal 1 PetPoint a € 3,00
• Geef bij de overdracht van het huisdier de overdracht code mee zodat de eigenaar zelf het dier bij PetBase op naam kan zetten. Dit kost normaal vanaf € 6,95 voor een levenslange registratie. Is het dier overgeschreven dan staat deze niet meer op de dieren lijst van het asiel.

Registraties bij PetBase zijn levenslang zonder extra kosten. Wij zullen in december de voorwaarden van de gratis registraties evalueren en eventueel in januari 2023 een aanpassing doen.

nl_NLDutch