Zonder chippen en registreren was Max nooit bij zijn baasjes teruggekomen!

Dit is een goed voorbeeld waarom chippen en registreren zo belangrijk is om je geliefde huisdier terug te krijgen! Bordercollie Max was op zondag 18 juli met zijn gezin lekker aan het wandelen op het strand van Katwijk toen hij ineens spoorloos verdween.

Door het opzetten van een grote flyeractie en het verspreiden van berichten op Social Media werd er na wekenlang zoeken toch een spoor van Max gevonden. Getuigen hadden gezien dat de hond in een camper werd gelokt die avond. Waarom Max ontvoerd werd is nog onduidelijk. Wel komt dognapping de laatste tijd veel vaker voor, dit kan te maken hebben met de enorme vraag naar huisdieren in de coronaperiode en de toenemende vraag naar rashonden. Dierenorganisatie House of Animals maakt zich zorgen over het aantal dognappingen van de afgelopen tijd en vindt dat er wat moet gebeuren als dit aanhoudt.

De politie wist door de tips het kenteken van de camper te achterhalen en zo hebben ze Max vorige week teruggevonden in Duitsland! Doordat Max gechipt en geregistreerd was kon hij weer herenigd worden met zijn echte baasjes. De eigenaren hebben de nacht van de ontvoering tot half twee ’s nachts gezocht naar Max. Ook is er in de weken daarna gezocht met wildcamera’s, drones en zoekteam Arie. De eigenaren zijn heel dankbaar voor alle hulp die geboden werd!

en_GBEnglish

Login

Team PetBase