Waarom likken katten hun baasjes?

Katten doen vaak dingen die we niet direct begrijpen, zoals hun baasjes likken. Heb jij je ooit afgevraagd waarom je kat dat doet? Dit artikel legt uit wat de redenen kunnen zijn achter dit interessante gedrag.

 

Waarom katten hun baasjes likken

Katten likken om verschillende redenen, van het tonen van liefde tot instinctieve gewoonten:

  • Tonen van liefde
  • Territorium afbakenen
  • De smaak van je huid
Katten likken

Katten likken hun baasjes, omdat:

Liefde tonen

Een veelvoorkomende reden waarom katten hun eigenaars likken, is om liefde te tonen. Katten zijn socialer dan soms wordt gedacht en hechten zich echt aan hun mensen. Door te likken laten ze zien dat ze van je houden, net zoals mensen elkaar knuffelen en kussen. Als je kat je likt, betekent dit dat hij zich fijn en veilig voelt bij jou. Het is een teken van vertrouwen en genegenheid.

Territorium afbakenen

Een andere reden dat katten likken, is om hun gebied te markeren. Dit is een natuurlijk instinct. Katten hebben een goed reukvermogen en door je te likken, laten ze hun geur op jou achter. Dit vertelt andere katten dat jij bij hun gebied hoort. Het is een manier voor hen om controle te houden over hun omgeving.

De smaak van je huid

Soms likt een kat je omdat je lekker smaakt. Mensen hebben vaak etensresten aan hun handen of gebruiken crèmes die interessant ruiken voor een kat. Zelfs het zout van je zweet kan lekker zijn voor hen. Katten zijn nieuwsgierig en likken helpt hen om de wereld te verkennen.

Are you already following us on our social media channels?

Every Monday and Thursday we provide all our followers with fun, interesting or important news about pets and animals. Do you find this interesting? Be sure to follow us on our social media channels!

en_GBEnglish

Login

Team PetBase