Verzekeren van je huisdier

Huisdieren verzekeren word steeds populairder vanwege de hoge dierenkosten, maar vanaf wanneer is het rendabel voor het baasje? Hierbij komen vele vragen kijken, zoals: Hoeveel geld heb je te besteden? Hoe bepaal je of jouw huisdier gezond is of iets kan overkomen? Of kijk je juist naar de levensverwachting van het beestje? Hieronder gaan we in op de bovenstaande vragen betreft het verzekeren van je huisdier.

We hebben als Nederlanders heel veel huisdieren. De helft van alle huishoudens heeft één of meerdere huisdieren. Het merendeel zijn honden en katten, maar ook knaagdieren, vissen, vogels of zelfs exotische dieren maken hier deel van uit. 
Het is verplicht om als mensen een zorgverzekering te hebben, maar voor dieren is dit niet verplicht. Is het slim om dit wel te doen?

Dierenartskosten kunnen flink oplopen, een castratie kost bijvoorbeeld al gauw 300 euro en heeft je huisdier een gebroken poot? Dan kost dat je 400 tot 1000 euro. Het afsluiten van een verzekering voor je huisdier is raadzaam als je een krap budget hebt of geen spaargeld hebt om die hoge kosten op te vangen. 

Het LIG (Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren) heeft uitgezocht dat de gemiddelde terugkerende kosten per jaar voor een hond ongeveer ligt op 600 euro. Dit bestaat uit hondenbelasting, eten en drinken en dierenartskosten. Bij een kat liggen deze gemiddelde kosten per jaar net wat lager. 

Als je huisdier gezond blijft, is een zorgverzekering voor je dier natuurlijk zonde van het geld. Heb je een buffer van meer dan 1000 euro, dan kan je dit beter apart zetten voor als er zich iets voordoet. Wil je liever niet in één keer een hoge rekening betalen, dan is een verzekering natuurlijk de oplossing. Vergelijk wel altijd goed deze verkeringen, want de prijzen verschillen nogal. Here kan je voor honden en katten de prijzen en dekkingen vergelijken. 

Voor een kat kost je basisverzekering ongeveer 15 euro per maand en voor een kleine hond is dit 20 euro per maand. Net als bij mensen kan je extra opties aanvinken en of je eigen risico wilt of niet. Maar ook de soort hond, rashond, leeftijd van het dier maken uit voor de prijs. Wees je bewust van de kosten en van de voordelen en dan is zo’n verzekering zo gek nog niet. 

en_GBEnglish

Login

Team PetBase