Slapende dieren in motorblokken

Het is iets wat veel autobezitters herkennen: katten en kleine wilde dieren die zich ’s nachts graag nestelen in de warmte van een recent gebruikte auto. Vooral tijdens koudere dagen blijkt het motorblok een aantrekkelijke slaapplek te zijn. Helaas hebben we al enkele trieste gevallen gezien van gewonde of overleden katten die uit auto’s moesten worden gehaald.

In de winter zoeken dieren instinctief naar warme slaapplekken en beschutting. Katten, die vaak ’s nachts buiten rondzwerven, vinden soms de meest ongebruikelijke plekken om te rusten. Na een autorit is het motorblok van een auto goed opgewarmd, wat het aantrekkelijk maakt voor niet alleen katten, maar ook andere dieren zoals marters.

Slapende dieren
Slapende dieren

Slapende dieren in gevaar

Het gevaar schuilt in het feit dat deze dieren zich vaak diep onder de motorkap verstoppen. Onbewust van het naderende gevaar, liggen ze te slapen of zitten ze klem tussen de motoronderdelen. Het wordt dan riskant wanneer de automobilist de motor start, omdat dit kan leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood van de slapende dieren.

Om dit tragische scenario te voorkomen, is het van essentieel belang dat automobilisten extra waakzaam zijn, vooral op koude dagen. Voordat je vertrekt, is het verstandig om even op de motorkap te kloppen of er zachtjes tegen te tikken om de dieren te waarschuwen. Hiermee geef je hen de kans om zich uit de gevaarlijke positie te bevrijden voordat de motor wordt gestart.

Visuele inspectie voor slapende dieren

Het is ook een goed idee om regelmatig een visuele inspectie uit te voeren onder de motorkap, vooral als de auto buiten wordt geparkeerd. Zo kun je potentiële schuilplaatsen voor dieren identificeren en ongelukken voorkomen.

Door simpelweg bewust te zijn van dit potentieel gevaar en enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, kunnen automobilisten een positieve rol spelen in het verminderen van ongelukken met slapende dieren onder motorkappen. Het is een kleine moeite die levens kan redden en tegelijkertijd bijdraagt aan het welzijn van onze geliefde viervoetige medebewoners.

Slapende dieren

Are you already following us on our social media channels?

Every Monday and Thursday we provide all our followers with fun, interesting or important news about pets and animals. Do you find this interesting? Be sure to follow us on our social media channels!

en_GBEnglish

Login

Team PetBase