Livegang nieuwe PetBase-databank i.v.m. de nieuwe regelgeving

Na meer dan twee jaar overleg met de RVO en een half jaar bouwen is het zover. Op 1 november 2021 gaat de nieuwe wet- en regelgeving voor I&R hond in en heeft PetBase een nieuwe versie van de databank klaarstaan. Deze versie komt voor gebruikers beschikbaar op dinsdagavond 2 november. Tot dat moment blijft alles zoals het was en doet u registraties op de bekende manier. Lees meer hierover op onze website.

Op het eerste gezicht lijken er geen grote wijzigingen te zijn, maar dat is niet helemaal waar. PetBase probeert juist zoals altijd zaken eenvoudig te houden voor de gebruiker. Wat ons, maar ook onze collega-databanken, ontzettend veel tijd heeft gekost, is de complexe manier van communiceren. Technisch gezien staan de honden nu letterlijk tussen de koeien, schapen en varkens. De nieuwe databank is geschikt gemaakt voor uitvoering van de nieuwe wet- en regelgeving voor identificatie en registratie van honden. De PetBase-databank is het afgelopen half jaar volledig vernieuwd en herschreven. De nieuwe versie is volgens de nieuwste standaarden en modellen gemaakt en ook weer een stuk veiliger en prettiger dan de vorige. De nieuwe databank heeft nu een account/login voor de eigenaren, waarin ze alle dieren onder één account kunnen beheren.

De start van de regelgeving op 1 november 2021 is een zachte lancering en daardoor mag er voor korte tijd nog met het oude systeem gewerkt worden. Deze tijd proberen wij zo efficiënt mogelijk te benutten om over te gaan naar het nieuwe systeem.

PetBase is een databank voor de professionals, zoals dierenartsen, asielen, fokkers en handelaren en voor de eigenaren een plek om hun dier veilig geregistreerd te hebbe staan voor de herenigingsfunctie wanneer het dier vermist is.

en_GBEnglish

Login

Team PetBase