Illegale hondenfokkerij wordt harder aangepakt in Europa

In Europa, vooral in Oost-Europa, worden iedere maand 46.000 honden verhandeld. Het Europees Parlement wil de illegale fokkerij hard aan gaan pakken. Een Europees systeem voor het registreren van een chipnummer is één van de oplossingen om de handel met dierenleed tegen te gaan.

Vaak worden deze honden onder erbarmelijke omstandigheden gefokt. Ze worden niet ingeënt en ze zien geen daglicht. Ze dragen vaak ziektes met zich mee. Ze worden door liefdevolle gezinnen geadopteerd, worden ziek en regelmatig komen ze te overlijden. Kopers hebben geen idee van de omstandigheden waarin ze gefokt zijn.

Het Europees Parlement wil niet alleen de handel in honden aanpakken, ook die van katten. Daarom wil zij dat er een Europees registratiesysteem komt. Ook moeten er strengere straffen komen voor handelaars en dierenartsen, die deze handel mogelijk maken. Verder is er meer controle nodig op het vervalsen van dierenpaspoorten en chips.

PetBase is al sinds 1998 een online databank voor het registreren van het chipnummer van een gechipt huisdier. In 2013 heeft de Nederlandse overheid ons aangewezen als databank voor het registreren van honden. Ook zijn wij al meer dan 10 jaar lid van EuroPetNet.

Bron: NOS

en_GBEnglish

Login

Team PetBase