Hond registreren bij PetBase

Het registreren van jouw hond heeft tal van voordelen, zowel voor jou als eigenaar als voor de samenleving als geheel. Het biedt een vorm van zekerheid en verantwoordelijkheid, aangezien je officieel erkent dat je voor jouw huisdier zorgt. Bovendien draagt het bij aan de openbare veiligheid en dierenwelzijn, omdat geregistreerde honden kunnen worden gevolgd en geïdentificeerd in geval van incidenten. Kortom, hondenregistratie is een belangrijk aspect van het zijn van een verantwoordelijke en zorgzame hondenbezitter.

hond registratie

Hond registratie bij PetBase

Team PetBase
Team PetBase

PetBase is dé Europese databank in Nederland voor het snel veilig thuisbrengen van vermiste dieren. Met een gebruiksvriendelijk platform biedt PetBase de perfecte oplossing voor het registreren van (huis)dieren. Het registratieproces verloopt snel en eenvoudig in slechts drie stappen, waarna alle informatie overzichtelijk wordt weergegeven in één account. Bovendien kunnen eigenaren gratis gegevens wijzigingen aanbrengen in hun account en is het mogelijk om huisdieren door heel Europa op te sporen via EuroPetNet. Daarnaast besteedt PetBase veel aandacht aan informatiebeveiliging, waarbij jaarlijkse ISO27001-audits worden uitgevoerd om de veiligheid van de gegevens te waarborgen. Met het ISO9001-standaard staat PetBase garant voor kwalitatieve dienstverlening.

Zorg voor een goede registratie van je hond

Een goede registratie van je hond is van onschatbare waarde voor zowel jou als eigenaar als voor je huisdier zelf. Het belang van een goede registratie kan niet worden overschat, aangezien het essentieel is voor de identificatie en veiligheid van je hond. Daarnaast is het vaak wettelijk verplicht in veel regio’s, en niet voldoen aan deze vereisten kan leiden tot boetes en juridische gevolgen. Een goede registratie getuigt van zorg en verantwoordelijkheid als eigenaar, draagt bij aan het dierenwelzijn en zorgt voor een snel herstel in geval van vermissing, wat stress en angst voor jou en je huisdier minimaliseert.

Chip-registratie verplicht voor honden

Daarnaast is het chippen van je hond en de bijbehorende registratie niet alleen aanbevolen, maar vaak verplicht volgens de wet. Het is belangrijk om te weten dat het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot boetes en andere juridische sancties. Microchipping and registering dragen bij aan de veiligheid en het welzijn van je huisdier, vergroten de kans op een snelle hereniging in geval van vermissing en zijn essentiële stappen in verantwoordelijk hondenbezit. Het is een daad van zorgzaamheid en verantwoordelijkheid jegens je trouwe metgezel.

PetBase account schuin

Europese honden registratie

Registratie door heel Europa wordt vereenvoudigd door de aanmelding bij EuroPetNet, een platform dat de registratie van huisdieren over grenzen heen mogelijk maakt. Dankzij EuroPetNet kunnen huisdiereigenaren hun geliefde viervoeters gemakkelijk en effectief register dogs, cats and other pets, ongeacht waar ze zich binnen Europa bevinden. Dit draagt bij aan de identificatie en hereniging van verloren huisdieren en biedt gemoedsrust voor eigenaren.

Kosten hond registreren bij PetBase

Er zijn verschillende opties beschikbaar om aan de behoeften van huisdiereigenaren te voldoen. Het basisregistratiepakket, dat levenslang geldig is en directe registratie mogelijk maakt, kost slechts 7,50 euro. Dit pakket omvat ook de mogelijkheid om een foto van je huisdier toe te voegen en meldingen te ontvangen als je huisdier vermist raakt. Voor extra voordelen is er het Plus-pakket, dat alles van de basisregistratie omvat, evenals vakantie- en verhuisservices, uitgebreide gegevens en de mogelijkheid om grote foto’s aan je huisdier te koppelen. Dit biedt een uitgebreidere registratie-ervaring voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar extra functionaliteit en zorg voor hun geliefde dieren.

Are you already following us on our social media channels?

Every Monday and Thursday we provide all our followers with fun, interesting or important news about pets and animals. Do you find this interesting? Be sure to follow us on our social media channels!

en_GBEnglish

Login

Team PetBase