Controleer jij wel eens de chip-registratie?

Als zorgzame eigenaar van een huisdier wil je ervoor zorgen dat je harige vriend altijd veilig is. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je huisdier snel en gemakkelijk wordt teruggevonden als hij ooit verloren raakt, is door een microchip te laten plaatsen en registreren.

Het registreren van de chip is een belangrijk onderdeel van de bescherming van je huisdier, en het is van belang om te controleren of dit proces correct is uitgevoerd. In dit artikel zullen we de belangrijke stappen bespreken om de chip-registratie van je huisdier te controleren en ervoor te zorgen dat alle gegevens nauwkeurig zijn.

chip-registratie
chip-registratie

Waarom is chip-registratie belangrijk?

Een microchip is een klein apparaatje ter grootte van een rijstkorrel dat onder de huid van je huisdier wordt geïmplanteerd. Het bevat een uniek identificatienummer dat kan worden uitgelezen met behulp van een speciaal leesapparaat. Wanneer je huisdier verloren raakt en wordt gevonden door een dierenasiel, een dierenarts of een andere diergerelateerde instantie, kunnen ze de microchip scannen en zo de eigenaar van het dier achterhalen.

Chip-registratie is het proces waarbij de informatie van de eigenaar wordt gekoppeld aan het identificatienummer van de microchip in een centrale database. Deze database bevat alle essentiële gegevens, zoals jouw contactinformatie en details over je huisdier, zoals naam, ras, geslacht en eventuele medische aandoeningen. Het is van vitaal belang dat deze gegevens correct en up-to-date zijn, zodat je snel kunt worden gecontacteerd als je huisdier wordt gevonden.

Hoe controleer je de chip-registratie van je huisdier?

  • 1. Zoek het chipnummer: Het eerste wat je moet doen, is het chipnummer van je huisdier achterhalen. Dit nummer staat vermeld in het dierenpaspoort of de documentatie die je hebt ontvangen toen de microchip werd geïmplanteerd.
 
  • 2. Raadpleeg een nationale dierendatabase: In Nederland hebben we meerdere databanken, die een centrale registratie biedt voor huisdieren. Een daarvan zijn wij, Dierendatabank PetBase. Bezoek de website van PetBase en zoek naar de optie om de chip-registratie te controleren. Voer het chipnummer van je huisdier in en bekijk de resultaten.
 
  • 3. Controleer de gegevens: Zodra je de resultaten hebt, controleer je of de gegevens overeenkomen met de informatie die je hebt verstrekt. Controleer of jouw contactgegevens correct zijn, inclusief je telefoonnummer en adres. Bekijk ook of de gegevens van je huisdier, zoals naam, ras en geslacht, juist zijn geregistreerd.
 
  • 4. Werk de gegevens bij indien nodig: Als je wijzigingen moet aanbrengen in de gegevens, volg dan de instructies op de website van PetBase om de wijzigingen door te voeren.
chip-registratie
PetBase chip-registratie

Chip-registratie bij PetBase

Het registreren van je huisdier is essentieel om ervoor te zorgen dat je geliefde dier snel en veilig bij je terugkomt als hij ooit vermist raakt. Voordat je je huisdier kunt registreren, moet hij gechipt zijn. Bij PetBase begrijpen we het belang van chip-registratie. Hiervoor hebben wij een systeem gebouwd wat ervoor zorgt dat jij in slechts 3 stappen je huisdier hebt geregistreerd.

Zo werkt de registratie:

Are you already following us on our social media channels?

Every Monday and Thursday we provide all our followers with fun, interesting or important news about pets and animals. Do you find this interesting? Be sure to follow us on our social media channels!

en_GBEnglish

Login

Team PetBase