Alles over Cattery's: Wat is een cattery en hoe werkt het?

Als katteneigenaar kan het soms lastig zijn om je geliefde huisdier mee te nemen op vakantie of om voor een langere periode van huis te zijn. In zulke gevallen kan een cattery uitkomst bieden. Maar wat is een cattery eigenlijk, en hoe werkt het? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over cattery’s.

 

Wat is een cattery?

Een cattery is een fokkerij voor katten. Hier worden katten gefokt voor bijvoorbeeld shows of als huisdier. Cattery’s hebben vaak meerdere kattenrassen, waaronder raskatten zoals de Perzische kat, de Siamese kat en de Britse korthaar.

Cattery
Alles over Cattery's

Hoe werkt het?

In een cattery worden de katten gehouden in speciaal daarvoor ontworpen verblijven. Hier hebben de katten alle ruimte om te spelen en te rusten, en worden ze goed verzorgd door de medewerkers van de cattery. Katten die in een cattery worden gehouden, krijgen vaak speciaal voer en worden regelmatig gecontroleerd door een dierenarts.

 

Waar moet je op letten als je een cattery bezoekt?

Als je op zoek bent naar een cattery voor je kat, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken of de cattery beschikt over de juiste vergunningen en certificaten. Daarnaast kun je vaak het beste kiezen voor een cattery die is aangesloten bij een kattenvereniging, zoals de Nederlandse Raskatten Vereniging.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de omstandigheden waarin de katten worden gehouden. Zijn de verblijven schoon en ruim genoeg? Krijgen de katten voldoende aandacht en verzorging? Door goed te letten op deze zaken, kun je ervoor zorgen dat je de juiste cattery vindt voor jouw kat.

Ik hoop dat dit artikel nuttig is geweest en dat je nu meer weet over cattery’s en hoe ze werken. Als je op zoek bent naar een goede cattery voor jouw kat, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Door goed te kijken naar de omstandigheden waarin de katten worden gehouden en te kiezen voor een cattery die is aangesloten bij een kattenvereniging, kun je ervoor zorgen dat jouw kat in goede handen is.

Cattery

Are you already following us on our social media channels?

Every Monday and Thursday we provide all our followers with fun, interesting or important news about pets and animals. Do you find this interesting? Be sure to follow us on our social media channels!

en_GBEnglish

Login

Team PetBase