Chip number

Is your dog, cat or other pet missing? Then it is good to know that you and your pet can be reunited. PetBase registers the chip numbers of dogs, cats, rabbits, ferrets, horses and all other animals who can be microchipped, so that retrieved pets can be returned to their owners easily. Authorized professionals and institutions such as vets, animal shelters and breeders are able to access the information. As the owner, you decide which information is displayed.


Wat kost een kat chippen

Home » Wat kost een kat chippen

Levenslange registratie

Snel & betaalbaar

Gratis wijzigen van adres

Wilt u weten wat het kost om een poes of kat te laten chippen? Doorgaans kost het laten chippen van katten hetzelfde als wanneer u een ander (huis)dier wilt laten chippen. De kosten zijn eenmalig, want een chip gaat een leven lang mee. Het is verstandig om uw huisdier te laten chippen, want zo kan het dier worden teruggebracht wanneer het wegloopt. Na het chippen is het echter wel van belang dat u uw huisdier laat registreren bij een aangewezen databank, zoals PetBase.

Wat kost het om een poes of kat te laten chippen?

Het laten chippen van uw poes of kat is tot op het heden niet verplicht wanneer uw huisdier in Nederland verblijft. Neemt u uw kat mee naar het buitenland, dan is het wel verplicht om uw huisdier te laten chippen en te laten registreren. Als u wilt weten wat het kost om uw kat te laten chippen, is het verstandig om contact op te nemen met uw dierenarts. Doorgaans liggen de kosten tussen de €25,- en €50,- en zijn ze eenmalig. Daarnaast kunt u bij veel dierenartsen uw kat laten inenten en chippen tegelijk, waardoor u op de kosten kunt besparen. Uw dierenarts kan vervolgens uw huisdier registreren bij PetBase. Iedere chip is voorzien van een uniek registratienummer. Zo is uw huisdier altijd identificeerbaar en kan men de eigenaar van een huisdier snel achterhalen.

Waarom zou ik mijn kat laten chippen en registreren?

Jaarlijks worden er veel poezen en katten in het asiel opgevangen. Slechts 14% van deze dieren wordt herenigd met hun baasje. Dit komt doordat veel katten niet zijn gechipt of de registratie onvolledig is. Doordat gegevens van de poes of kat gekoppeld zijn aan een database, is de eigenaar van een kat traceerbaar en heeft u uw huisdier weer snel in huis. Ook kan een dierenarts de gegevens inzien en zijn de kosten van een chip laag. Dat zijn echter niet de enige redenen, want het chippen van een kat is ook functioneel bij het tegengaan van dierenhandel en het bestrijden van dierenziekten.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer weten over de registratie van uw huisdier, wat het kost om een poes of kat te laten chippen of heeft u andere specifieke vragen aan PetBase? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. De medewerkers van PetBase helpen u graag verder.

Andere bekeken ook:

Kitten chippen

Home » Kitten chippen

Levenslange registratie

Snel & betaalbaar

Gratis wijzigen van adres

Als u binnenkort een kitten krijgt, dan is het verstandig om na te denken of u uw nieuwe huisdier wilt laten chippen en registreren bij een aangewezen databank. Het is in ieder geval een verstandige keuze. Kittens lopen namelijk vaak weg, omdat ze nog niet gewend zijn aan hun nieuwe leefomgeving en door hun nieuwsgierigheid kunnen ze verdwalen. Wanneer u uw kitten laat chippen, kan het huisdier worden teruggebracht wanneer het wegloopt.

Kitten laten chippen en registreren: hoe gaat het in zijn werk?

Het laten chippen van een kitten wordt gedaan door een dierenarts of door iemand die dit beroepsmatig mag doen. Hij of zij brengt de chip, ofwel transponder, aan met een injectienaald en zo wordt het onder de huid geplaatst. Het inbrengen van de transponder is vrijwel pijnloos en is vergelijkbaar met andere injecties, zoals inentingen. Echter is alleen het chippen niet voldoende. Het is belangrijk dat het registratienummer op de chip wordt opgeslagen bij een aangewezen databank. Een dergelijke databank is PetBase. Hier worden geregistreerde gechipte huisdieren opgeslagen en verenigen wij de huisdieren met hun eigenaar bij een vermissing. Wilt u meer informatie over het laten chippen van een kitten of de registratie ervan? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Andere bekeken ook:

Kat chippen kosten

Home » Kat chippen kosten

Levenslange registratie

Snel & betaalbaar

Gratis wijzigen van adres

Een poes of kat laten chippen is niet verplicht, maar toch is het verstandig hierover na te denken gezien de eenmalige kosten laag liggen. U wilt immers uw huisdier terugzien bij vermissing. Jaarlijks belanden er veel poezen en katten in het asiel, omdat de dieren niet gechipt zijn of de registratie niet volledig is. Slechts 14% van deze dieren wordt uiteindelijk herenigd met hun eigenaar. Zodra u ervoor kiest om uw kat te laten chippen, kan het dier worden teruggebracht wanneer het wegloopt. Het is hierbij wel belangrijk dat u uw huisdier laat registreren bij een aangewezen databank, zoals PetBase.

Poes en kat laten chippen een verstandige keuze gezien kosten eenmalig zijn

Bij het laten chippen van een kat wordt er door een dierenarts een chip, ofwel transponder, onder de huid van het dier ingebracht. Het chippen van een kat brengt vrijwel dezelfde kosten met zich mee als het laten chippen van ieder ander (huis)dier, zoals honden. De kosten voor het laten chippen van een kat verschillen per dierenarts en liggen tussen de €25,- en €50,-. Bij veel dierenartsen kunt u besparen op de kosten door uw huisdier tegelijk te laten chippen én inenten. De kosten zijn eenmalig en de chip gaat levenslang mee. Uw dierenarts kan uw huisdier registreren bij een aangewezen databank als PetBase.

Wanneer is het laten chippen van een kat verplicht?

Tot op het heden is het niet verplicht om uw poes of kat te laten chippen wanneer deze te allen tijde in Nederland verblijft. Wanneer u op vakantie gaat en u neemt uw kat mee, dan is het wel verplicht om het dier te chippen en te laten registreren. Er zijn een aantal organisaties die pleiten voor het verplicht chippen van katten, omdat het aantal zwerfkatten in Nederland stijgt en er jaarlijks veel poezen en katten in het asiel belanden. Als deze huisdieren gechipt en geregistreerd worden kan men snel de eigenaar achterhalen.

Na het chippen uw kat registreren bij PetBase

Sommige dieren zijn wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. Wanneer een (huis)dier niet geregistreerd is, kan een diereneigenaar niet worden ingelicht wanneer een vermist dier terecht is. Daarom is alleen het chippen van uw kat niet voldoende. Iedere chip is voorzien van een uniek registratienummer, waardoor uw huisdier te allen tijde identificeerbaar is. Bij PetBase kunt u uw poes of kat laten registreren en de gegevens zijn direct gekoppeld aan uw huisdier. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat uw huisdier snel terecht is bij een vermissing. PetBase is aangesloten bij Europetnet, waardoor uw huisdier ook op te sporen is in het buitenland.

Neem contact op voor meer informatie

Heeft u nog vragen over het laten chippen van uw kat? Over bijvoorbeeld de kosten of het registeren bij PetBase? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. De medewerkers van PetBase helpen u graag verder.  

Andere bekeken ook:

Chippen van katten

Home » Chippen van katten

Levenslange registratie

Snel & betaalbaar

Gratis wijzigen van adres

Het chippen en registreren van poezen en katten bij een aangewezen databank is aan te raden. U wilt immers niet dat uw kat wegloopt van huis en niet meer terugkeert. Wanneer uw huisdier gechipt is, kan er rechtstreeks contact met u als eigenaar worden opgenomen. Laat u binnenkort uw huisdier chippen en zoekt u nog een geschikte databank? Kijk dan eens naar PetBase. Wij registreren namelijk niet alleen (huis)dieren, maar wij verenigen vermiste dieren ook snel met de eigenaar.

Het belang van het chippen en registreren van poezen en katten

Laat uw katten chippen, registreer de gegevens bij een aangewezen databank, zoals PetBase, en zorg voor een actuele registratie. Jaarlijks belanden er veel poezen en katten in het asiel, omdat deze niet gechipt zijn of omdat de registratie niet goed bijgehouden is. Hierdoor kunnen deze dieren niet worden teruggebracht naar hun eigenaar. Slechts 14% van de katten wordt herenigd met hun baasje. Dat is echter niet de enige reden om ze te laten chippen. Doordat de gegevens van het dier zijn gekoppeld aan een databank, kan een dierenarts direct de up-to-date gegevens van het huisdier zien. De prijs van een chip is eenmalig. Daarnaast is het nuttig bij het tegengaan van malafide dierenhandel en het bestrijden van ziekten.

Kat laten chippen: wat is de prijs?

Bij het chippen van poezen en katten wordt er door een dierenarts een chip, ook wel transponder genoemd, ingebracht onder de huid van het dier. De prijs voor het plaatsen van een chip verschilt per dierenarts. Doorgaans betaalt u eenmalig tussen de €25,- en €50,-. De chip gaat levenslang mee. De dierenarts kan uw huisdier registreren bij een aangewezen databank als PetBase.

Bel ons bij vragen of voor meer informatie

Wilt u meer weten over het chippen van poezen en katten? Of heeft u vragen over de prijs van een chip? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. De medewerkers van PetBase helpen u graag verder.

Andere bekeken ook:

Dierenpaspoort

Home » Dierenpaspoort

Levenslange registratie

Snel & betaalbaar

Gratis wijzigen van adres

Een Europees dierenpaspoort is alleen noodzakelijk voor dieren die over de grens gaan. Voor dieren die enkel in Nederland verblijven, is een vaccinatieboekje voldoende. Bent u een dierenarts en wilt u een Europees dierenpaspoort aanvragen voor de dieren die bij u in de praktijk langskomen? Dan bent u bij PetBase op het juiste adres. Behalve dat wij een aangewezen databank zijn voor gechipte en geregistreerde (huis)dieren, kunnen geregistreerde dierenartsen bij PetBase ook diverse benodigdheden bestellen.

Europees dierenpaspoort aanvragen doet u bij PetBase

Vanaf 29 december 2014 gelden er nieuwe regels ten aanzien van het maken van een dierenpaspoort. Dierenartsen mogen enkel nog het Europese dierenpaspoort gereed maken en afgeven. Nadat diereneigenaren diverse gegevens hebben ingevuld en de betreffende pagina’s zijn gelamineerd, is het dierenpaspoort goedgekeurd. Er mogen geen lege paspoorten meer worden afgegeven aan bijvoorbeeld fokkers. Wilt u als geregistreerde dierenarts dierenpaspoorten aanvragen en bent u aangemeld bij PetBase? Dan bestelt u eenvoudig uw gewenste aantal paspoorten in de webshop. Het is een dierenpaspoort met vaccinatiedeel dat voldoet aan het Europese model, zoals het is vastgelegd in verordening 577/2013. Daarnaast is het paspoort goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Tevens kunt u andere relevante producten bestellen bij PetBase, zoals vaccinatieboekjes, thermolabels en transponders met landencode. U kunt profiteren van combinatiekortingen!

Bestel uw gewenste producten in de webshop

In de webshop kunt u eenvoudig uw dierenpaspoort, of andere producten, aanvragen en laten maken. PetBase zorgt voor een correcte levering bij uw dierenartsenpraktijk. Wenst u meer informatie over het gereed maken van een dierenpaspoort? Of heeft u vragen aan ons over de databank? Voel u vrij en neem contact met ons op via onze contactpagina. De medewerkers van PetBase zijn u graag van dienst.

Andere bekeken ook:

Wat kost chippen hond

Home » Wat kost chippen hond

Levenslange registratie

Snel & betaalbaar

Gratis wijzigen van adres

Wat kost het chippen van een hond? Dat is de vraag die u zich als (toekomstig) hondenbezitter kunt afvragen. Het is tegenwoordig namelijk verplicht om uw hond te laten chippen en te laten registreren bij een aangewezen databank als PetBase. U kunt uw (huis)dieren aanmelden bij PetBase via aanmeldende instanties, zoals een fokker of dierenarts.

Wat kost het laten chippen van mijn hond?

Sinds april 2013 is de chip- en registratieverplichting van honden ingevoerd in Nederland. Sindsdien is het verplicht om honden te chippen én te registreren bij een aangewezen instantie. Dit dient u binnen 14 dagen na aankoop van uw hond te doen. Maar wat kost het om uw hond te laten chippen? De kosten hiervoor verschillen per dierenarts, maar schommelen doorgaans tussen de €25,- en €50,-. Soms is dat inclusief registratie, maar dat is niet altijd het geval. Na het chippen kan uw dierenarts uw hond registreren bij een van de aangewezen databanken, zoals PetBase, en is uw hond te allen tijde identificeerbaar.

 

Informeer bij PetBase over de chip- en registratieverplichting

Wenst u meer informatie over wat het kost om uw hond te chippen? Heeft u vragen ten aanzien van het registreren van uw (huis)dier bij PetBase? Neem dan contact met ons op. Wij zijn 24/7 bereikbaar  via onze contactpagina. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Andere bekeken ook:

Chip hond op naam zetten

Home » Chip hond op naam zetten

Levenslange registratie

Snel & betaalbaar

Gratis wijzigen van adres

Tegenwoordig is het verplicht om, door middel van het inbrengen van een chip, een hond op naam te zetten en te registreren bij een aangewezen databank. PetBase is een aangewezen databank voor de verplichte registratie en identificatie van honden. Via aanmeldende instanties, zoals een dierenarts of asiel, kunt u uw (huis)dieren aanmelden bij PetBase.

Verplicht chip nodig om hond op uw naam te zetten en te registreren

Jaarlijks lopen er in Nederland vele honden, katten en andere dieren weg. In sommige gevallen keren de huisdieren nooit meer terug naar huis, maar met een chip kan uw huisdier te allen tijde naar huis worden gebracht. De chip, ook wel transponder genoemd, wordt door een dierenarts onder de huid van uw hond ingebracht. In deze chip zit een microchip waarop het registratienummer is opgeslagen en die direct is gekoppeld aan de gegevens van uw huisdier. Sinds april 2013 is de chip- en registratieverplichting ingevoerd in Nederland. Iedere hond dient geregistreerd te worden bij een aangewezen databank, zoals PetBase, en moet u het dier op uw naam zetten. Na aankoop is het verplicht om dit binnen 14 dagen te doen. Daarbij is het ook van belang om de registratie actueel te houden, want als de registratie niet klopt, riskeert u een boete.

Meer informatie? Neem contact op!

Heeft u nog vragen over de chip- en registratieverplichting? Of wilt u meer weten over het op naam zetten van een hond? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. De medewerkers van PetBase helpen u graag verder.

Andere bekeken ook:

Welcome to PetBase

PetBase is a government-approved database for registering microchipped dogs and other pets. Because it has been microchipped, we can reunite you and your pet once it has been found. Your vet, animal shelter or breeder can take care of the registration for you. Make sure your information is correct and do not forget to update in case of any changes, such as moving house.

“Animals are reliable, give lots of love, are faithful to their owners, predictable in their behaviour, thankful and loyal. Qualities which we humans can learn from.”

 

Gratis adreswijziging

Voor particulier en professional

Merk-onafhankelijk

Eenmalige kosten

Contact

PetBase
Vlierweg 38A
3991 BD  Houten

International +31(0) 30 63 55 700

You can reach us on working days between 10.00-11.00 a.m. and 16.00-17.00 p.m.

Europetnet

PetBase is part of Europetnet, so that your pet can also be traced abroad.

Our customers have rated us using Kiyoh.