Dierenredder in je vrije tijd

Anita Korevaar uit Pernis heeft een grote liefde voor dieren. In haar vrije tijd is ze daarom een dierenredder. Zij heeft vier katten en een papegaai en werkt in de forensische zorg als beveiliger. Toen ze zelf een kat kwijt was, raakte ze steeds meer betrokken bij het helpen van vermiste of gevonden dieren. Ze heeft zelfs een chipreader aangeschaft om te helpen bij het opsporen van de dieren.

Anita heeft zelf ervaren wat het is om een kat kwijt te zijn en is daarom steeds meer gaan werken aan het helpen van vermiste of gevonden dieren. Inmiddels is ze de vraagbaak in de hele regio als het om deze dieren gaat. Het begon allemaal met de facebookpagina “Wat is er aan de hand in Pernis op”, die ze zelf had opgericht. Via deze pagina ging ze zich inzetten voor de zwanen die onder de olie zaten tijdens de olieramp. Ze vroeg donaties aan voor groene Dreft en handdoeken om de zwanen te helpen. Daardoor begon ze steeds vaker oproepjes te zien voor vermiste katten en zo is ze steeds meer in het werk geraakt.

 

Je huisdier registreren bij PetBase

Bij PetBase kunnen gechipte honden, katten en andere huisdieren geregistreerd worden, zodat ze weer bij hun eigenaren kunnen komen als ze vermist raken. Dierenklinieken, dierenasielen, dierenambulances, chippers of fokkers kunnen jouw dier chippen en registreren, wat ervoor zorgt dat de registratie goed verloopt. 

In de donkere dagen en in het voorjaar verdwijnen er veel katten. Dit komt doordat ze vaak meereizen in bijvoorbeeld de metro of een vrachtwagen en daardoor de weg naar huis niet meer kunnen vinden. Ook kan het zijn dat ze nog maar net in een nieuw gezin wonen en de weg niet meer weten. Anita biedt hulp aan de eigenaren en heeft volop tips om de vermiste katten weer terug te vinden.

 

Volgens Anita is het belangrijk dat mensen hun huisdier laten chippen en registreren, zeker als ze het dier van iemand anders overnemen. Als het huisdier vermist raakt, kan het helpen om de kattenbak buiten te zetten (katten kunnen deze op afstand ruiken), melding te maken op Amivedi en op zoveel mogelijk social media kanalen. Ook is het belangrijk om de chip te vermelden als vermist.

Volg jij ons al op onze social media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vindt je dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!