Dierenpesions overvol

Heb jij nog een plekje kunnen vinden voor je huisdier? De feestdagen komen eraan en veel mensen brengen hun kat of hond naar het dierenpension. Volgens een rondgang van Omroep Gelderland is er op de meeste plaatsen geen plaats meer voor nieuwe dieren. Alleen vaste klanten kunnen nog een plekje bemachtigen.

Jet Broer van Jetdogs uit Zevenaar zegt dat haar pension helemaal vol zit tijdens de feestdagen. “Zowel tijdens kerst als Oud en Nieuw hebben we geen plaats meer voor nieuwe dieren”, aldus Broer. Ze verklaart dat dit komt omdat ze een kleinschalig pension heeft met slechts vijftien kennels. “De meeste van onze klanten zijn vaste klanten en hebben al in juli een plekje gereserveerd, omdat ze weten dat het aantal plaatsen beperkt is”, zegt Broer.

Bij Dierenpension Ouddijk in Didam en Dierenpension Van Gaalen in Beek is het precies hetzelfde: alle plaatsen zijn bezet en er is geen enkele plek meer vrij. Romy Strijbos van Dierenpension Van Gaalen zegt dat ze afgelopen weekend nog een laatste boeking had, maar dat ze op een gegeven moment moesten zeggen: “Tot hier en niet verder. Met de mensen die we nu beschikbaar hebben, zitten we aan het maximum.” Dit bevestigt dus het beeld dat veel dierenpensions vol zitten tijdens de feestdagen.

 

Huisdieren bang voor vuurwerk

Rond de feestdagen zijn de meeste dierenpensions extreem druk bezet. Dit komt omdat veel mensen hun huisdieren naar een pension brengen tijdens deze periode, omdat de dieren bang zijn voor vuurwerk of omdat hun eigenaren op vakantie gaan. In de afgelopen weken hebben veel pensions daarom tegen potentiële klanten moeten zeggen dat ze geen plaats meer hebben.

Jeanette Töpfer van Dierenpension Quimper langs de A12 in Duiven zegt dat ze nog wat ruimte heeft voor een noodgeval tijdens kerst, maar dat ze al een paar keer tegen potentiële klanten heeft moeten zeggen dat ze geen plaats meer heeft voor Oud en Nieuw. Dit bevestigt dus het beeld dat veel pensions tijdens de feestdagen vol zitten.

 

In Driel profiteert Kattenhotel Figaro ervan dat een paar andere pensions in de omgeving zijn gestopt. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, maar ook daar loopt het al flink vol. Dit bevestigt dus het beeld dat veel pensions rond de feestdagen erg druk zijn.

 

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase