Dierenoutfits

Omdat je vanwege de corona crisis meer thuis zit, spendeer je meer tijd met je geliefde hond, kat of ander huisdier en wordt de band tussen mens en dier steeds groter. Mensen vinden het dan ook geen probleem om wat meer geld uit te geven aan spullen voor het beestje. Kleding is daarbij populairder dan ooit en de verkoop hiervan is bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. 

Sommigen noemen het dierenmishandeling, maar de meeste baasjes vinden het maar wat schattig. Er zijn zelfs eigenaren die kledingkasten vol hebben hangen met deze dierenoutfits. Die vaak ook nog eens met de outfit van de eigenaar moeten matchen. De dierenkleding leidt bij honden en katten niet voor ongemak en biedt wat extra warmte in deze koude dagen. Op deze trend spelen dierenwinkels goed op in! Dierenspeciaalketen Pets Place bijvoorbeeld heeft in sommige filialen een speciale afdeling voor honden en katten kleding

In Japan is dit echter al jaren een enorme rage en vind je in elke grote stad meerdere winkels vol met dierenkleding alsof je zo de H&M instapt. Een outfit is daar niet alleen kleding, ze hebben zelfs pruiken, sieraden en anderen accessoires voor dieren. Is het een kwestie van tijd tot je de eerste kledingwinkel in Nederland ziet die naast een heren, vrouwen en kinderafdeling ook een dierenafdeling opent?

Dierenartsen in Nederland zeggen geen kwaad te zien in het aantrekken van kleding bij een hond of kat, maar het beste cadeau wat je een dier kan geven is aandacht. Het verschilt ook heel erg per dier wat je wel en niet moet doen. Katten zitten namelijk minder te wachten op kleding dan honden en in koud winterweer is het voor een chihuahua of andere kleine hondenrassen geen slecht idee.

Wat vind jij van dierenkleding? Is dit zielig? Of zie jij hier geen kwaad in?

P.s. Dierenkleding is niet bij PetBase te koop.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase