Contactpersoon altijd handig voor je huisdier

Helaas gebeuren er af en toe tragische gebeurtenissen, er breekt brand uit, er wordt ingebroken of je wordt naar het ziekenhuis gebracht. Helaas worden de huisdieren vaak over het hoofd gezien, die dan geen zorg krijgen of niet op tijd uit het huis worden gehaald bij brand.

Helaas gebeuren er af en toe onverwachte gebeurtenissen, er breekt brand uit, er wordt ingebroken of je wordt naar het ziekenhuis gebracht. Helaas worden de huisdieren vaak over het hoofd gezien, die dan geen zorg krijgen of niet op tijd uit het huis worden gehaald bij brand. Daar kunnen wij als mens wat aan veranderen, wij zijn tenslotte verantwoordelijk voor onze eigen huisdieren. Maar ook die van iedereen om ons heen mochten die de hulp nodig hebben.

Op het moment dat er een ondenkbare gebeurtenis gebeurt dan zijn er 2 dingen die je vooraf alvast kunt regelen. Het is handig een sticker ergens op een zichtbare plek te hangen waar hulpdiensten aan kunnen zien dat er mogelijk een huisdier aanwezig is. Ook is het altijd handig om een vast contact persoon te hebben voor je huisdier, deze weet op het moment in nood alles om goed voor je huisdier te zorgen. Zorg wel dat dit iemand is die je kan vertrouwen en je huisdier al kent.

 

Zo is het altijd handig om de volgende dingen op orde te hebben met je contactpersoon:

  • Bezit over een sleutel om naar binnen te gaan wanneer nodig;
  • Weet wie de dierenarts is en of welke medicijnen het nodig heeft;
  • Weet wat ze dagelijks als eten krijgen;
  • Kan de verblijfplaats schoonmaken.

 

Mocht het toch gebeuren dat je van huis weg bent en er gebeurt iets, dan is het een hele enge gedachten dat je huisdier nog thuis zit en geen verzorging krijgt. Zorg dat je iets aan je sleutelbos of in je portemonnee zit waaraan hulpdiensten kunnen zien dat je een huisdier thuis hebt zitten, dit is voor de hulpdiensten.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase