CHIPS

Ook op het gebied van chips wijzigt er heel veel. Zo zijn er nieuwe ontwikkelingen bij het leveren van chips, maar ook zullen de kosten van de chips en registratie per 1 november stijgen. Daarnaast kan je Je kan in PetBase zien of een databank niet beschikbaar is en of dus de chip niet gevonden kan worden. Meer uitleg over chips per 1 november? Lees hier het volledige artikel.

Leveringen van Chips?

Op dit moment is alles nog onzeker. RVO is nog niet klaar met het aanwijzen van erkende leveranciers . Wij verwachten binnen enkele dagen meer te weten. Mocht u een bestelling gedaan hebben dan verwachten wij die binnen enkele dagen te kunnen uitleveren. Gaat u bestellen dan vragen wij het CIBG van de dierenarts en het UBN-nummer van het bedrijf/dierenkliniek op te geven. Chips mogen uitsluitend verzonden worden aan bij RVO geregistreerde chippers, aan dierenartsen en aan in CIBG geregistreerde paraveterinairen. Paspoorten mogen alleen aan dierenartsen geleverd worden op het adres, dat voor die dierenarts bekend is bij RVO.

Kosten chips en registraties per 1 november 2021 € 0,40 hoger

Door de aanpassing in de regelgeving komen er ook kosten bij. Naast € 0,40 extra voor de chip-logistiek zullen alle geboorte- en importmeldingen betaald moeten worden. Deze kosten rekenen wij dan ook door als wij gaan starten met het overdragen van de chip op naam van de chippper. Op dat moment komt de chip op naam te staan van de chipper. Vooralsnog zal PetBase geen verandering doorvoeren voor het aanmelden van de dieren in de databank en doormelding naar de overheid.

Chips zoeken via dierkwijt.nl, chipnummer.nl, EuropetNet.org en PetMaxx.com?

De zoekmachine in PetBase krijgt ook een nieuwe aansturing. De andere zoekmachines zouden na een kleine aanpassing aan hun kant ook moeten werken. Mocht u een chip niet vinden in één van de zoekmachines, kan het zijn dat het vanwege een technisch probleem is. Bij PetBase is altijd direct zichtbaar wanneer een databank niet te bereiken is. Bij andere zoekmachines, zoals chipnummer.nl is dat niet het geval. Bij een negatief resultaat aldaar, adviseren wij de databanken individueel alsnog te doorzoeken.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase