Chippen en registreren van katten

Chippen en registreren van katten

Wist u dat maar 17% van de gevonden katten met hun baasjes herenigd kan worden? Dit komt door het feit dat katten óf niet gechipt zijn, óf wel gechipt maar vaak niet geregistreerd. Registreren bij een databank zoals PetBase is dus belangrijk!

Weggelopen
Jaarlijks komen veel katten en poezen niet meer thuis. Soms zitten ze opgesloten in een schuur, soms blijven ze dagen weg en staan ze opeens weer op de stoep. Als een kat gevonden wordt en hij is niet gechipt of de chip is niet geregistreerd, wordt hij naar het asiel gebracht en wordt er een nieuw baasje voor hem gezocht.

Overleden
Als een overleden kat wordt gevonden, probeert de dierenambulance of dierenarts de eigenaar te achterhalen. Dit lukt niet als het beestje niet gechipt en geregistreerd is, of als de gegevens niet bijgewerkt zijn. Voor katten geldt nog geen verplichting zoals voor honden, maar als dierenliefhebber wil je toch weten waar je kat is? Of wil je afscheid kunnen nemen als het overleden is?

Verplichting
Hoewel er nu nog geen verplichting is, komt deze er naar verwachting wel aan! Het aantal zwerfkatten stijgt. Deze katten verwilderen en planten zich voort. Met het chippen en registreren van katten verwachten organisaties dit tegen te kunnen houden.

Binnenkat
Ook katten die nooit buiten komen kunnen beter wel gechipt en geregistreerd worden. Als deze binnenkat of -poes ontsnapt, heeft juist hij of zij geen oriëntatievermogen om de weg naar huis terug te vinden. Daarom raden wij aan om ook binnenkatten te chippen en registreren bij een databank zoals PetBase.

Chippen en registreren bij PetBase
Kortom, laat je kat chippen en registreren. Én, zorg dat de registratie altijd up-to-date is, geef wijzigingen op tijd door. PetBase is een door de overheid aangewezen databank voor het registreren van huisdieren. Wijzigingen kunnen gratis doorgegeven worden!

nl_NLDutch