91 katten verwaarloosd in beslag genomen door de LID

Een kattenfokker in Stiphout is onlangs onder de aandacht gekomen van de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn vanwege het houden van 91 katten in zijn woning en een extra stacaravan op het terrein. Inspecteurs constateerden een sterke geur van ammoniak, ernstige vervuiling in de kattenverblijven en een algemeen slechte hygiëne.

Dierenbescherming

Te kleine ruimtes voor zieke katten

De katten leefden ondergebracht in krappe ruimten, wat leidde tot klachten van nieuwe eigenaren over de gezondheid van de dieren. Veel katten leden aan FIP, een ernstige variant van het coronavirus bij katten, gekenmerkt door een verhoogde kans op een dodelijke buikvliesontsteking, vooral bij dieren met een zwak immuunsysteem.

De fokker beweerde dat de katten in een huiselijke omgeving waren opgegroeid, wat gezien de omstandigheden en de stressvolle levensomstandigheden van de dieren, onwaarschijnlijk lijkt. De Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn zal de situatie blijven monitoren en indien nodig ingrijpen op kosten van de fokker. Het advies aan potentiële kopers is om af te zien van de aankoop bij fokkerijen waar dieren in dergelijke aantallen bijeen worden gehouden. Er zijn inmiddels dwangsommen opgelegd aan de fokker, die van de gemeente Helmond de opdracht heeft gekregen het aantal katten terug te brengen tot tien voor 1 april.

Katten verwaarloosd

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase