2FA: PetBase enige databank dat 2fa heeft

PetBase biedt als eerste databank in Nederland de mogelijkheid om 2FA aan te zetten. Deze nieuwe stap zorgt ervoor dat de gegevens van dieren en hun eigenaren nóg beter beschermd zijn. 

De extra beveiliging, ook wel tweefactorauthenticatie (2FA) genoemd, vraagt gebruikers om twee keer te bewijzen wie ze zijn. Eerst voeren ze hun wachtwoord in, en daarna krijgen ze een code op hun telefoon of via een app. Met deze nieuwe beveiliging maken we het moeilijker voor anderen om bij deze privégegevens te komen.”

Naast ISO27001 is dit dus de volgende belangrijke update van PetBase.

Two Factor Autentication voor extra zekerheid

De keuze voor deze nieuwe beveiliging komt door zorgen over veiligheid op internet en diefstal van informatie. In de databank staan belangrijke details. Denk hierbij dan aan bijvoorbeeld de NAW gegevens.

PetBase helpt alle gebruikers met aanwijzingen en steun om deze nieuwe beveiliging te gebruiken. Deze verandering zorgt niet alleen voor betere veiligheid voor de gebruikers, maar helpt ook de standaard van beveiliging in de sector te verhogen. Andere organisaties kunnen dit voorbeeld volgen, wat de veiligheid in de hele sector kan verbeteren.

 

2FA eerst beschikbaar voor professionals

Deze nieuwe update is eerst beschikbaar voor alle professionele klanten van PetBase. Dit om te zorgen dat we het eerst goed kunnen testen. We verwachten het rond eind mei 2024 te kunnen lanceren voor alle gebruikers van onze dierendatabank. 

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase